Sunday, June 9, 2013

Mesni rolat sa šampinjonima i spanaćem

Mesni rolat sa šampinjonima i spanaćem



Za 6 osoba potrebno je:
2 kg teletine od buta u komadu,
500 g spanaća,
50 g butera,
250 g šampinjona,
150 g feta sira,
2 glavice crnog luka,
1 dl belog vina ili vermuta,
kašika iseckanog svežeg peršuna,
so i beli biber.

Preliv:
kašika maslinovog ulja,
so,
2 dl crnog vina i
kašika origana.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a u međuvremenu meso oštrim nožem zasecite, raširite, istanjite tučkom, posolite, pobiberite i odložite sa strane. Očistite i skuvajte spanać, a zatim ga ocedite. U velikom tiganju istopite 50 g butera i dinstajte na umerenoj temperaturi sitno iseckani crni luk i sitno iseckane šampinjone 3 minuta, potom sipajte belo vino i kuvajte dok tečnost ne ispari. Pri kraju posolite, pobiberite i začinite peršunom, pa sklonite sa ringle.
Pomešajte spanać i fil iz tiganja, dodajte i feta sir, zatim u tanjem sloju nanesite na meso, ali samo po sredini da ne bi fil curio. Urolajte teletinu i stavite je u podmazan pleh. Preko rolata sipajte preliv. Pecite u rerni oko 45 minuta. Isecite na šnite debljine 2 cm i služite dok je vruće.

0 comments:

Post a Comment