Mesni rolat sa šampinjonima i spanaćem
Za 6 osoba potrebno je:
2 kg teletine od buta u komadu,
500 g spanaća,
50 g butera,
250 g šampinjona,
150 g feta sira,
2 glavice crnog luka,
1 dl belog vina ili vermuta,
kašika iseckanog svežeg peršuna,
so i beli biber.
Preliv:
kašika maslinovog ulja,
so,
2 dl crnog vina i
kašika origana.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a u međuvremenu meso oštrim nožem zasecite, raširite, istanjite tučkom, posolite, pobiberite i odložite sa strane. Očistite i skuvajte spanać, a zatim ga ocedite. U velikom tiganju istopite 50 g butera i dinstajte na umerenoj temperaturi sitno iseckani crni luk i sitno iseckane šampinjone 3 minuta, potom sipajte belo vino i kuvajte dok tečnost ne ispari. Pri kraju posolite, pobiberite i začinite peršunom, pa sklonite sa ringle.
Pomešajte spanać i fil iz tiganja, dodajte i feta sir, zatim u tanjem sloju nanesite na meso, ali samo po sredini da ne bi fil curio. Urolajte teletinu i stavite je u podmazan pleh. Preko rolata sipajte preliv. Pecite u rerni oko 45 minuta. Isecite na šnite debljine 2 cm i služite dok je vruće.
Search This Blog
Archive
Sunday, June 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment