Punjena piletina
Sastojci:
600 g pilećeg filea,
250 g kukuruznog griza,
veća crvena paprika babura,
80 g pečuraka,
so, biber,
maslinovo ulje, bosiljak
Krem:
glavica crnog luka,
2 male šargarepe,
kašičica šećera,
50 ml belog vina,
so, biber
Priprema:
Palentu skuvajte po uputstvu na pakovanju. Papriku isecite po dužini. Pečurke dinstajte na maslinovom ulju i začinite solju, biberom i bosiljkom. Pileći file rasecite po sredini, istanjite tučkom za meso, pa posolite i pobiberite. Na jedan kraj istucanog mesa poređajte papriku, preko sipajte pripremljenu palentu, a na drugi kraj stavite pečurke. Meso počnite da motate od dela s paprikom i palentom, pa ga urolano stavite u alu-foliju i kuvajte 20 minuta u ključaloj vodi.
Za krem, koji se služi uz piletinu, propržite luk, dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, šećer, pa dolijte belo vino. Kada se šargarepa raskuva, sve ispasirajte i vratite na šporet da se krem ukuva, a potom začinite po ukusu.
Search This Blog
Archive
Sunday, June 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment