Rolat od pačetine
Za 4 osobe:
2 filea pačetine,
200 g šampinjona,
2 deblje šnite dimljenog vrata,
30 g maslaca,
pola veze peršuna,
1,5 dl pileće supe iz kocke,
pola kašike brašna,
suvi začin,
so i biber.
Šampinjone obrišite vlažnim sunđerom, iseckajte i izdinstajte u tiganju na vrelom maslacu. Na pola dinstanja dodajte sitno seckani suvi vrat i dinstajte još nekoliko minuta. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte sitno seckani peršun, promešajte i skinite s ringle. Zasecite filee malo ispod kožice, formirajte džepove i napunite ih šampinjonima i šunkom. Sa mesa nemojte da skidate kožicu. Dlanovima pritisnite meso da se džepovi zatvore, umotajte i uvežite kanapom da dobijete dva mala rolata. Rolate prvo propržite sa svih strana u vrelom tiganju bez masnoće, zatim ih prebacite u pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U tiganju zagrejte malo maslaca, dodajte pola kašike brašna i supu iz kocke, malo suvog začina i kuvajte, uz stalno mešanje da se tečnost zgusne. Pečene rolate izvadite iz rerne, uklonite kanap, prelijte delom pripremljenog sosa, isecite na šnite i servirajte sa ostatkom mešavine šampinjona, šunke i sosa.
Search This Blog
Archive
Sunday, June 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment