Rolat od mesa
Za 4 osobe:
500 g mlevene junetine,
2 jajeta + 2 kuvana jajeta,
25 g struganog tvrdog kozjeg sira,
25 g struganog parmezana,
70 g kačkavalja,
70 g prezli,
70 g praške šunke,
400 g paradajz pirea,
veza peršuna,
čen belog luka,
brašno,
maslinovo ulje,
so i biber.
Jaja umutite, dodajte mleveno meso, prezle, strugani kačkavalj, parmezan i sitno seckani peršun. Posolite, pobiberite i mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Kuvana jaja, kačkavalj i prašku šunku iseckajte na kockice. Na kolačarski papir na radnoj površini nanesite sloj mase od mesa debljine oko 2 cm, prekrijte kuvanim jajima, seckanom šunkom i kačkavaljem i uz pomoć kolačarskog papira urolajte, pa odozgo pospite brašnom. U većem tiganju, na vrelom ulju izdinstajte sitno seckani beli luk, dodajte paradajz pire i kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje. Sada u tiganj položite rolat od mesa, smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 30 minuta. Servirajte toplo.
Search This Blog
Archive
Sunday, June 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment