Sunday, June 9, 2013

Rolat od mesa

Rolat od mesa



Za 4 osobe:
500 g mlevene junetine,
2 jajeta + 2 kuvana jajeta,
25 g struganog tvrdog kozjeg sira,
25 g struganog parmezana,
70 g kačkavalja,
70 g prezli,
70 g praške šunke,
400 g paradajz pirea,
veza peršuna,
čen belog luka,
brašno,
maslinovo ulje,
so i biber.

Jaja umutite, dodajte mleveno meso, prezle, strugani kačkavalj, parmezan i sitno seckani peršun. Posolite, pobiberite i mešajte dok ne dobijete homogenu masu. Kuvana jaja, kačkavalj i prašku šunku iseckajte na kockice. Na kolačarski papir na radnoj površini nanesite sloj mase od mesa debljine oko 2 cm, prekrijte kuvanim jajima, seckanom šunkom i kačkavaljem i uz pomoć kolačarskog papira urolajte, pa odozgo pospite brašnom. U većem tiganju, na vrelom ulju izdinstajte sitno seckani beli luk, dodajte paradajz pire i kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje. Sada u tiganj položite rolat od mesa, smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 30 minuta. Servirajte toplo.

0 comments:

Post a Comment