Vekna od mesa
Za 4 osobe:
800 g mlevene svinjetine,
70 g slanine,
70 g struganog parmezana,
3 jajeta,
2 čena belog luka,
120 g milerama,
60 g prezli,
pola kesice dijamantovog "klasik" majoneza od 300 ml,
30 g senfa,
3 kašike maslinovog ulja,
grančica ruzmarina,
so i biber.
Slaninu, ruzmarin i beli luk sitno iseckajte, pomešajte s mlevenim mesom, dodajte jaja, strugani parmezan, posolite, pobiberite i snažno mesite da se svi sastojci dobro sjedine. Ovako pripremljenu masu oblikujte, položite u ovalnu vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem, obilato pospite prezlama i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu pomešajte "klasik" majonez sa senfom, dodajte umućeni mileram i sve dobro promešajte. Sačekajte da se pečena vekna malo ohladi, prelijte je prelivom od majoneza i senfa i servirajte.
Search This Blog
Archive
Sunday, June 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment