Rolat sa jajima
Sastojci:
600 g mlevene teletine,
6 jaja,
2 glavice crnog luka,
kašičica belog luka u prahu,
kašika seckanog peršuna,
80 g sredine belog hleba,
50 ml mleka, list lovora,
nekoliko zrna bibera,
kašika suvog biljnog začina,
so, biber, ulje
PRIPREMA
Crni luk usitnite i dinstajte na ulju kome ste dodali nekoliko zrna bibera i list lovora. Kada je luk gotov, izvadite biber i lovorov list i prespite u činiju s mesom. Dodajte dva jaja, oceđeni hleb, suvi biljni začin, seckani peršun, so i biber, pa masu dobro izmesite rukama. Ostala jaja skuvajte tvrdo i oljuštite ih. Meso rastanjite na providnoj foliji, po sredini poređajte kuvana jaja i savijte rolat. Stavite u podmazan pleh, premažite rolat uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen rolat pažljivo isecite na kriške i servirajte uz pire od krompira i šargarepe.
Search This Blog
Archive
Sunday, June 9, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment