Sunday, June 9, 2013

Punjena piletina

Punjena piletina


Sastojci:
600 g pilećeg filea,
250 g kukuruznog griza,
veća crvena paprika babura,
80 g pečuraka,
so, biber,
maslinovo ulje, bosiljak

Krem:
glavica crnog luka,
2 male šargarepe,
kašičica šećera,
50 ml belog vina,
so, biber

Priprema:
Palentu skuvajte po uputstvu na pakovanju. Papriku isecite po dužini. Pečurke dinstajte na maslinovom ulju i začinite solju, biberom i bosiljkom. Pileći file rasecite po sredini, istanjite tučkom za meso, pa posolite i pobiberite. Na jedan kraj istucanog mesa poređajte papriku, preko sipajte pripremljenu palentu, a na drugi kraj stavite pečurke. Meso počnite da motate od dela s paprikom i palentom, pa ga urolano stavite u alu-foliju i kuvajte 20 minuta u ključaloj vodi.
Za krem, koji se služi uz piletinu, propržite luk, dodajte šargarepu isečenu na kolutiće, šećer, pa dolijte belo vino. Kada se šargarepa raskuva, sve ispasirajte i vratite na šporet da se krem ukuva, a potom začinite po ukusu.

0 comments:

Post a Comment