Sunday, June 9, 2013

Rolat od pačetine

Rolat od pačetine



Za 4 osobe:
2 filea pačetine,
200 g šampinjona,
2 deblje šnite dimljenog vrata,
30 g maslaca,
pola veze peršuna,
1,5 dl pileće supe iz kocke,
pola kašike brašna,
suvi začin,
so i biber.


Šampinjone obrišite vlažnim sunđerom, iseckajte i izdinstajte u tiganju na vrelom maslacu. Na pola dinstanja dodajte sitno seckani suvi vrat i dinstajte još nekoliko minuta. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte sitno seckani peršun, promešajte i skinite s ringle. Zasecite filee malo ispod kožice, formirajte džepove i napunite ih šampinjonima i šunkom. Sa mesa nemojte da skidate kožicu. Dlanovima pritisnite meso da se džepovi zatvore, umotajte i uvežite kanapom da dobijete dva mala rolata. Rolate prvo propržite sa svih strana u vrelom tiganju bez masnoće, zatim ih prebacite u pleh obložen aluminijumskom folijom i pecite 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U tiganju zagrejte malo maslaca, dodajte pola kašike brašna i supu iz kocke, malo suvog začina i kuvajte, uz stalno mešanje da se tečnost zgusne. Pečene rolate izvadite iz rerne, uklonite kanap, prelijte delom pripremljenog sosa, isecite na šnite i servirajte sa ostatkom mešavine šampinjona, šunke i sosa.

0 comments:

Post a Comment