Sunday, June 9, 2013

Vekna od pilećeg mesa

Vekna od pilećeg mesa

Jelo bogatog i raskošnog izgleda koje će se odlično uklopiti na otmenoj i svečanoj trpezi. Ali prednosti ovog jela su i što ćete ga brzo, lako i jeftino pripremiti.



Sastojci za 4 osobe
600gr pilećeg mesa
po ukusu belog bibera
100gr hleba
1 kašika limunovog soka
1 jabuka malo soli
150gr pančete
1 kašika senfa
1 glavica crnog luka
1dl vode
1 jaje

Priprema
Očistite crni luk i sitno ga isecite.
Operite pileće meso, odstranite kožu, pa odvojite meso od kostiju. Pošto sto se odvojili meso od kostiju, sameljite ga koristeći blender ili mašinu za mlevenje mesa.
Možete kupiti i pileće filete i skratiti pripremu jela.
Ulupajte jedno jaje.
Potopite hleb u vodu (po mogućstvu komad bajatog hleba), ocedite ga i izmrvite.
Oljuštite jabuku i isecite je na kockice (oko 1x1 cm).
Nasečene jabuke prelijte kašikom limunovog soka.
Sameljite oko 50 gr slanine.
Sjedinjavanje sastojaka
Pripremite veću posudu kako bi ste lakše mešali sastojke.
Stavite samlevenu piletinu i slaninu i izdrobljeni hleb u posudu pa dodajte umućeno jaje.
Dodajte luk, jabuku i kašiku senfa.
Posolite, pobiberite i dobro promešajte.
Oblikovanje i pečenje
Vlažnim rukama oblikujte veknu.
Pošto ste je oblikovali, obložite veknu preostalom slaninom (isečenom na režnjeve).
Položite veknu u vatrostalnu posudu, pa je prelijte sa 1dcl vode.
Pecite u zagrejanoj pećnici na 200°C oko 45 minuta odn. dok ne porumeni.

0 comments:

Post a Comment