Sunday, June 9, 2013

Vekna od mesa

Vekna od mesa



Za 4 osobe:
800 g mlevene svinjetine,
70 g slanine,
70 g struganog parmezana,
3 jajeta,
2 čena belog luka,
120 g milerama,
60 g prezli,
pola kesice dijamantovog "klasik" majoneza od 300 ml,
30 g senfa,
3 kašike maslinovog ulja,
grančica ruzmarina,
so i biber.

Slaninu, ruzmarin i beli luk sitno iseckajte, pomešajte s mlevenim mesom, dodajte jaja, strugani parmezan, posolite, pobiberite i snažno mesite da se svi sastojci dobro sjedine. Ovako pripremljenu masu oblikujte, položite u ovalnu vatrostalnu posudu, prelijte maslinovim uljem, obilato pospite prezlama i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. U međuvremenu pomešajte "klasik" majonez sa senfom, dodajte umućeni mileram i sve dobro promešajte. Sačekajte da se pečena vekna malo ohladi, prelijte je prelivom od majoneza i senfa i servirajte.

0 comments:

Post a Comment