Sunday, June 9, 2013

Rolat sa ćuretinom i jajima

Rolat sa ćuretinom i jajima



Sastojci:
4 manja ćureća bataka,
8 jaja,
200 g pečenog kestena,
320 g njoka,
po 1 manja šargarepa,
paprika i koren celera,
2 veze peršuna,
so, biber,
maslinovo ulje,
50 ml mleka,
200 ml pavlake za kuvanje,
80 g rendanog parmezana,
 malo limunovog soka

PRIPREMA
Ćurećim batacima odstranite kosti, premažite ih maslinovim uljem, pospite biberom i solju i ostavite da se mariniraju u frižideru. Šargarepu, papriku, koren celera i sveži peršun sitno iseckajte i ubacite u umućena jaja. Napravite omlet, podelite ga na četiri dela, pa ih stavite preko mariniranih bataka. Preko omleta po dužini poređajte kestenje, urolajte, umutajte u alu-foliju i kuvajte u ključaloj vodi pola sata.
Za sos dodajte u toplo mleko pavlaku za kuvanje i ukuvajte. Posolite, pobiberite, dodajte malo limunovog soka i servirajte uz meso i kuvane njoke posute parmezanom.

0 comments:

Post a Comment