Sunday, June 9, 2013

Rolat sa jajima

Rolat sa jajima



Sastojci:
600 g mlevene teletine,
6 jaja,
2 glavice crnog luka,
kašičica belog luka u prahu,
kašika seckanog peršuna,
80 g sredine belog hleba,
50 ml mleka, list lovora,
nekoliko zrna bibera,
kašika suvog biljnog začina,
so, biber, ulje

PRIPREMA
Crni luk usitnite i dinstajte na ulju kome ste dodali nekoliko zrna bibera i list lovora. Kada je luk gotov, izvadite biber i lovorov list i prespite u činiju s mesom. Dodajte dva jaja, oceđeni hleb, suvi biljni začin, seckani peršun, so i biber, pa masu dobro izmesite rukama. Ostala jaja skuvajte tvrdo i oljuštite ih. Meso rastanjite na providnoj foliji, po sredini poređajte kuvana jaja i savijte rolat. Stavite u podmazan pleh, premažite rolat uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prohlađen rolat pažljivo isecite na kriške i servirajte uz pire od krompira i šargarepe.

0 comments:

Post a Comment