Sastav:
- 400 gr. mlevene junetine,
- 40 gr. sredine od hleba,
- 3 čena belog luka,
- 2 jaja, so, biber,
- 6 kašika ulja,
- 2 kašike kisele pavlake.
Način pripreme
Očistite luk, izgnječite ga nožem na dasci i zatim sitno iseckajte. Hleb natopite u vodi, ocedite, pa izmešajte sa mesom, jajetom i lukom da dobijete lepu glatku masu.
Posolite, pobiberite i rukom oblikujte veknu. Stavite veknu u pripremljenu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali masnoćom. Prelijte uljem i pecite u rerni na 400 stepeni oko 15 minuta.
Izvadite veknicu, premažite pavlakom, a zatim je ponovo vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.
Kada je meso pečeno izvadite iz rerne, malo prohladite, pa tek onda secite na režnjeve. Poslužite sa spanaćem.
0 comments:
Post a Comment