Potrebno je: (za 5 osoba)
Priprema: 45 min. Pečenje: 60 min.
- 1,5 kg telećeg mesa od grudi
- 200 g listova kačkavalja
- 150 g listova suvog vrata
- 250 g pileće džigerice
- 200 g mlevenog junećeg mesa
- 2 kašike paradajz pirea
- 0,5 dl ulja
- 3 dl juneće supe
- mešavina začina, so, biber
Priprema:
1. Teletinu zaseći po sredini, a potom istanjiti tučkom za meso kako bi se dobila veća pravougaona "ploča". Pileću džigericu samleti u mašini za mlevenje.
2. Na malo ulja propržiti mlevenu junetinu i pileću džigericu, dodati paradajz pire i začine po ukusu, te dinstati uz povremeno dolivanje 1 dl juneće supe dok meso ne omekša a tečnost ne ispari.
3. Istanjeno meso začiniti po ukusu, prekriti listovima suvog vrata i listovima kačkavalja. Na kraju ravnomerno rasporediti mesni fil i pažljivo urolovati.
4. Rolovanu teletinu uvezati kuhinjskim koncem, staviti u nauljenu tepsiju, zaliti ostatkom supe i prekriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok meso ne omekša. Zatim skinuti foliju, te vratiti meso u rernu da se zapeče. Pečeno meso ostaviti da se prohladi, iseći ga na rolate i poslužiti uz pomfrit.
0 comments:
Post a Comment