Potrebno je:
- 2 kg teletine,
- 4 kašike ulja,
- 60 g slanine pancete
- 2 čena belog luka,
- peršun, biber, vegeta, so
- 2 kg krompira,
- 1/2 soka od limuna
Priprema:
Slaninu, peršun i beli luk iseckati dodati vegetu po želji, malo limunovog soka i sve izmešati. Meso oblikovati u veliku šniclu, malo ga tučkom za meso izlupati, posoliti, pobiberiti, premazati pripremljenom masom, uviti u rolat, povezati ga sa kuhinjskim koncem i staviti u posudu za pečenje. Posebno iseći krompir na veće komade, posoliti i staviti ispod rolata. Sve preliti sa uljem i i 1 dc vode, poklopiti i peći na 250 stepeni oko 2 sata, pri pečenju okretati rolat i povremeno prelivati sa sokom u kome se peče. Kad je meso mekano, otkriti poklopac i ostaviti da se zapeče da bi dobilo lepu zlatnožutu boju. Kad se malo prohladi iseći konac i rolat seći na komade i služiti sa krompirom.
0 comments:
Post a Comment