Pohovani pileći rolat
Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa, povrća i začina koja zaslužuje da se malo potrudite oko njene pripreme jer pleni izgledom i oduševljava ukusom.
Sastojci za 2 osobe
600g pilećeg filea
1 čena belog luka
0.5 lsuncokretovog ulja
1 kašika naseckanog peršuna
80g prezli
300g paradajza
2kom jajeta
1 kašika bosiljka
50g crnih maslina
Spremite čekić za meso, prozirnu foliju, čačkalice, dublji tiganj i jednu veću posudu.
Priprema
Pileći file prekrijte prozirnom folijom i čekićem za meso izlupajte na pola centimetra debljine.
Nadev
Ogulite paradajz, odstranite semenke i izrežite na kockice.
Uzdužno isecite masline.
Izgnječite beli luk.
Dodajte peršun, vegetu i bosiljak.
Dodajte izgnječeni beli luk, narezane masline i maslinovo ulje.
Sve to dobro izmešajte.
Rolat
Svaki odrezak nafilujte nadevom i umotajte.
Krajeve pričvrstite čačkalicama.
Stavite rolat u posebnu posudu.
Prženje
Rolate uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite na zagrejanom ulju desetak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja, izvadite čačkalice i poslužite.
Friday, May 17, 2013
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment