Potrebno je:
- 750 g goveđeg mesa,
- 200 g mlevenog svinjskog mesa,
- supena kašika prezli,
- jaje,
- čen belog luka,
- 80 g slanine,
- 50 g šargarepe,
- 50 g peršuna,
- 50 g crnog luka,
- 2 kisela krastavca,
- 2 tvrdo kuvana jaja,
- čaša belog vina,
- 3 kašike ulja,
- 50 g butera,
- senf, so, biber.
Govedinu izlupajte, posolite, pobiberite, namažite senfom, stavite na njega iseckan crni luk i listiće slanine. Mleveno meso pomešajte sa jajem, prezlama, biberom, solju i belim lukom. Smesu stavite na govedinu, a preko izrendanu šargarepu sa peršunom i kiselim krastavcima. Napravite rolat i povežite ga na krajevima. Rolat stavite u već zagrejan pleh s uljem i ispecite ga sa svih strana. Polijte ga vrućom vodom, vinom solju i otopljenim buterom i dopecite. Rolat servirajte s tvrdo kuvanim jajima.
0 comments:
Post a Comment