Skuvati 500gr krompira (ne ljuštenog), ohladiti i sitno izrendati. Izrendati i dve srednje glavice crnog luka, pa dodati 500gr mešanog mlevenog mesa (juneće i svinjsko), 2 jaja, 1 ravnu kašičicu sode bokarbone, soli i bibera po ukusu. Izmešati sa rendanim krompirom i ostaviti da odstoji na hladnom 1-2 sata. Posle toga izvaditi, dodati 150gr prezli, još jednom dobro izraditi rukama. Aluminijumsku foliju namazati sa malo ulja, meso izručiti na foliju i oblikovati veknu. Uviti foliju oko rolata i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200C jedno sat, sat ipo vremena. Pred kraj pečenja, foliju sa gornje strane vekne skinuti da se korica malo zapeče i porumeni. Ohlađeni rolat seći na željene komade i servirati.
Friday, May 10, 2013
Vekna od mesa i krompira
Published :
12:40 PM
Author :
hrana
Vekna od mesa i krompira
Skuvati 500gr krompira (ne ljuštenog), ohladiti i sitno izrendati. Izrendati i dve srednje glavice crnog luka, pa dodati 500gr mešanog mlevenog mesa (juneće i svinjsko), 2 jaja, 1 ravnu kašičicu sode bokarbone, soli i bibera po ukusu. Izmešati sa rendanim krompirom i ostaviti da odstoji na hladnom 1-2 sata. Posle toga izvaditi, dodati 150gr prezli, još jednom dobro izraditi rukama. Aluminijumsku foliju namazati sa malo ulja, meso izručiti na foliju i oblikovati veknu. Uviti foliju oko rolata i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200C jedno sat, sat ipo vremena. Pred kraj pečenja, foliju sa gornje strane vekne skinuti da se korica malo zapeče i porumeni. Ohlađeni rolat seći na željene komade i servirati.
Skuvati 500gr krompira (ne ljuštenog), ohladiti i sitno izrendati. Izrendati i dve srednje glavice crnog luka, pa dodati 500gr mešanog mlevenog mesa (juneće i svinjsko), 2 jaja, 1 ravnu kašičicu sode bokarbone, soli i bibera po ukusu. Izmešati sa rendanim krompirom i ostaviti da odstoji na hladnom 1-2 sata. Posle toga izvaditi, dodati 150gr prezli, još jednom dobro izraditi rukama. Aluminijumsku foliju namazati sa malo ulja, meso izručiti na foliju i oblikovati veknu. Uviti foliju oko rolata i staviti da se peče u rerni zagrejanoj na 200C jedno sat, sat ipo vremena. Pred kraj pečenja, foliju sa gornje strane vekne skinuti da se korica malo zapeče i porumeni. Ohlađeni rolat seći na željene komade i servirati.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Translate
Recepti drugih
Recepti oslic
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
Recepti paprikas
Recepti musaka
Recepti kari
Piletina recepti
Rolati recepti
Testenine recepti
Krompir recepti
Kupus recepti
Lazanje recepti
Jela od rize
Svinjetina recepti
Recepti pastrmka
Recepti snicle
Gulas recepti
Jagnjetina
Curetina
Junetina recepti
Sarma recepti
Cufte recepti
Pasulj recepti
0 comments:
Post a Comment