Tuesday, May 14, 2013

Mleveni rolat

Mleveni rolat



Potrebno je:

  • 700 gr mlevenog mesa
  • 4 jaja
  • 1 glavica crnog luka
  • 300 gr tanko isečene slanine(šnite)
  • 1 parče hleba
  • malo mleka
  • peršun
  • mešavina začina
  • beli luk



Crni luk sitno iseći,propržiti na malo ulja, sjediniti sa mlevenim mesom i još kratko sve zajedno propržiti. Parče hleba natopiti sa mlekom, iscediti i dodati u meso. Začiniti po ukusu, iseckati beli luk i peršun i umešati jedno jaje.
Pravougaoni kalup, u koji će se peći rolat, obložiti sa šnitama slanine tako da prelaze ivice kalupa.




Pola pripremljenog fila sipati u kalup, po sredini složiti tri kuvana jaja, a onda preko sipati ostatak fila.
Zatvoriti slaninom koja je bila preko kalupa i peći 1 h na 200 °C.

0 comments:

Post a Comment