Jagnjeci rolat
- 150 g jagnjeceg mesa isecenog na kocke -
- 150 g šampinjona -
- 1 kašika maslaca -
- 1 glavica iseckanog luka -
- 1 manja zelena paprika ( iseckana) -
- 10 zrna zelenog bibera -
- 1 dcl rose vina -
- 3 kašike paradajza (iseckanog na kocke) -
- 80 g tvrdog sira krupno izrendisanog -
- so -
- biber -
- 1 kašika peršuna -
- 1 žumance -
- 1/2 paketa lisnatog testa
Ugrejte maslac, meso zacinite i propržite ga.Dodajte isitnjene šampinjone,luk i papriku.Zajedno rodinstajte,Stavite zeleni biber, paradajz i vino i dalje dinstajte.Prohladite.Dodajte sir,peršun i pikantno zacinite.
Iz istanjenog lisnatog testa izvadite široku traku kao za rolat. Odozgostavite ohladenu masu, zatim obložite drugom trakom. Krajeve zalepite žumancetom.Ukrasite testo, namažite žumancetom i u predhodno zagrejanoj pecnici pecite 30 minuta na 200 C.
Služite toplo.
0 comments:
Post a Comment