Sunday, May 12, 2013

Faširani rolat

Faširani rolat
Faširani rolat

Sastav:

  • 400 gr. mlevene junetine,
  • 40 gr. sredine od hleba,
  • 3 čena belog luka,
  • 2 jaja, so, biber,
  • 6 kašika ulja,
  • 2 kašike kisele pavlake.

Način pripreme

Očistite luk, izgnječite ga nožem na dasci i zatim sitno iseckajte. Hleb natopite u vodi, ocedite, pa izmešajte sa mesom, jajetom i lukom da dobijete lepu glatku masu.

Posolite, pobiberite i rukom oblikujte veknu. Stavite veknu u pripremljenu vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali masnoćom. Prelijte uljem i pecite u rerni na 400 stepeni oko 15 minuta.

Izvadite veknicu, premažite pavlakom, a zatim je ponovo vratite u rernu da se peče još dvadesetak minuta.
Kada je meso pečeno izvadite iz rerne, malo prohladite, pa tek onda secite na režnjeve. Poslužite sa spanaćem.

0 comments:

Post a Comment