- 1 kg svinjskog mesa (od buta) -
- 1 kašika od sušenog povrca -
- 2 kašike senfa -
- 50 g maslaca -
- 100g praziluka -
- 100 g suve slanine -
- 100 g pilece džigerice -
- 100 g pecuraka -
- 100g pirinca -
- 2 jajeta -
- 100g kackavalja -
- 1 veza peršuna -
- 1 dcl ulja -
- so -
- biber
Svinjsko meso razrežite uzduž i napravite veliki narezak. Izlupajte ga, namažite zacinom od sušenog povrca, senfom i pobiberite. Pirinac prokuvajte u vodi (al dente).Izdinstajte na maslacu praziluk,slaninu,pilecu džigericu,pecurke i peršun.Prohladite. Dodajte pirinac,jaja,izribani kackavalj,biber i so. Dobro zamesite masu. Masom premažite šniclu i uvijte u cvrst povezani rolat.Propržite na ulju.Zatim pecite u pecnici 35 minuta na 220 C povremeno prelivajuci. Secite na režnjeve. Služite toplo ili hladno.
0 comments:
Post a Comment