Thursday, May 9, 2013

Rolat od svinjskog mesa

Rolat od svinjskog mesa

rolat od svinjskog mesa

  • 1 kg svinjskog mesa (od buta) - 
  • 1 kašika od sušenog povrca - 
  • 2 kašike senfa - 
  • 50 g maslaca - 
  • 100g praziluka - 
  • 100 g suve slanine - 
  • 100 g pilece džigerice - 
  • 100 g pecuraka - 
  • 100g pirinca - 
  • 2 jajeta - 
  • 100g kackavalja - 
  • 1 veza peršuna - 
  • 1 dcl ulja - 
  • so -
  • biber 


 Svinjsko meso razrežite uzduž i napravite veliki narezak. Izlupajte ga, namažite zacinom od sušenog povrca, senfom i pobiberite. Pirinac prokuvajte u vodi (al dente).Izdinstajte na maslacu praziluk,slaninu,pilecu džigericu,pecurke i peršun.Prohladite. Dodajte pirinac,jaja,izribani kackavalj,biber i so. Dobro zamesite masu. Masom premažite šniclu i uvijte u cvrst povezani rolat.Propržite na ulju.Zatim pecite u pecnici 35 minuta na 220 C povremeno prelivajuci. Secite na režnjeve. Služite toplo ili hladno.

0 comments:

Post a Comment