Friday, May 17, 2013

Pohovani pileći rolat

Pohovani pileći rolat
Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa, povrća i začina koja zaslužuje da se malo potrudite oko njene pripreme jer pleni izgledom i oduševljava ukusom.




Sastojci za 2 osobe

600g pilećeg filea
1 čena belog luka
0.5 lsuncokretovog ulja
1 kašika naseckanog peršuna
80g prezli
300g paradajza
2kom jajeta
1 kašika bosiljka
50g crnih maslina
Spremite čekić za meso, prozirnu foliju, čačkalice, dublji tiganj i jednu veću posudu.


Priprema

Pileći file prekrijte prozirnom folijom i čekićem za meso izlupajte na pola centimetra debljine.

Nadev

Ogulite paradajz, odstranite semenke i izrežite na kockice.
Uzdužno isecite masline.
Izgnječite beli luk.
Dodajte peršun, vegetu i bosiljak.
Dodajte izgnječeni beli luk, narezane masline i maslinovo ulje.
Sve to dobro izmešajte.

Rolat

Svaki odrezak nafilujte nadevom i umotajte.
Krajeve pričvrstite čačkalicama.
Stavite rolat u posebnu posudu.

Prženje

Rolate uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle. Pržite na zagrejanom ulju desetak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja, izvadite čačkalice i poslužite.

0 comments:

Post a Comment