Thursday, May 9, 2013

Gurmanski rolat

Gurmanski rolat
Gurmanski rolat
Potrebno je:
  • 750 g goveđeg mesa, 
  • 200 g mlevenog svinjskog mesa, 
  • supena kašika prezli, 
  • jaje, 
  • čen belog luka, 
  • 80 g slanine, 
  • 50 g šargarepe, 
  • 50 g peršuna, 
  • 50 g crnog luka, 
  • 2 kisela krastavca, 
  • 2 tvrdo kuvana jaja, 
  • čaša belog vina, 
  • 3 kašike ulja, 
  • 50 g butera, 
  • senf, so, biber.
Priprema:

Govedinu izlupajte, posolite, pobiberite, namažite senfom, stavite na njega iseckan crni luk i listiće slanine. Mleveno meso pomešajte sa jajem, prezlama, biberom, solju i belim lukom. Smesu stavite na govedinu, a preko izrendanu šargarepu sa peršunom i kiselim krastavcima. Napravite rolat i povežite ga na krajevima. Rolat stavite u već zagrejan pleh s uljem i ispecite ga sa svih strana. Polijte ga vrućom vodom, vinom solju i otopljenim buterom i dopecite. Rolat servirajte s tvrdo kuvanim jajima.

0 comments:

Post a Comment