Thursday, May 9, 2013

Jagnjeci rolat


Rolat od jagnjeceg mesa

Jagnjeci rolat 

  • 150 g jagnjeceg mesa isecenog na kocke - 
  • 150 g šampinjona - 
  • 1 kašika maslaca - 
  • 1 glavica iseckanog luka - 
  • 1 manja zelena paprika ( iseckana) - 
  • 10 zrna zelenog bibera - 
  • 1 dcl rose vina - 
  • 3 kašike paradajza (iseckanog na kocke) - 
  • 80 g tvrdog sira krupno izrendisanog - 
  • so -
  • biber - 
  • 1 kašika peršuna - 
  • 1 žumance - 
  • 1/2 paketa lisnatog testa


Ugrejte maslac, meso zacinite i propržite ga.Dodajte isitnjene šampinjone,luk i papriku.Zajedno rodinstajte,Stavite zeleni biber, paradajz i vino i dalje dinstajte.Prohladite.Dodajte sir,peršun i pikantno zacinite.

Iz istanjenog lisnatog testa izvadite široku traku kao za rolat. Odozgostavite ohladenu masu, zatim obložite drugom trakom. Krajeve zalepite žumancetom.Ukrasite testo, namažite žumancetom i u predhodno zagrejanoj pecnici pecite 30 minuta na 200 C.

Služite toplo.

0 comments:

Post a Comment